House FMB / Fuchs Wacker Architekten

first_imgCopyAbout this officeFuchs Wacker ArchitektenOfficeFollowProductsGlassSteelConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesInterior DesignResidential InteriorsHouse InteriorsEsslingenGermanyPublished on January 22, 2018Cite: “House FMB / Fuchs Wacker Architekten” 22 Jan 2018. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogAluminium CompositesTechnowoodHow to Design a Façade with AluProfile Vertical ProfilesSynthetics / AsphaltMitrexSolar RoofMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic RoyalPlumbingSanifloGreywater Pump – Sanifast®SWH190WoodLunawoodInterior ThermowoodMembranesEffisusAVCL Systems for FacadesSinksCosentinoBathroom Collection – Silestone® WashbasinsDoorsStudcoPocket Door Trims – CavKitWoodStructureCraftEngineering – Architectural & FreeformMetal PanelsRHEINZINKPanel Surface Finish – prePATINA-LineHanging LampsEureka LightingSuspended Lights – BloomMetallicsBaileyFacade Systems- I-Line Snap-On Feature ChannelMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?FMB住宅,关于家的终极梦想 / Fuchs Wacker Architekten是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream House FMB / Fuchs Wacker ArchitektenSave this projectSaveHouse FMB / Fuchs Wacker ArchitektenSave this picture!© Johannes Vogt+ 33Curated by María Francisca González Share Photographs Architects: Fuchs Wacker Architekten Area Area of this architecture project Germany ArchDaily “COPY” Lead Architects: Manufacturers: Mutina, Vola ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/887362/house-fmb-fuchs-wacker-architekten Clipboard Area:  450 m² Year Completion year of this architecture project Stephan Fuchs, Michael Gehrmanncenter_img Houses Year:  Photographs:  Johannes Vogt, Patricia Parinejad Manufacturers Brands with products used in this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/887362/house-fmb-fuchs-wacker-architekten Clipboard 2017 Projects Save this picture!© Johannes VogtText description provided by the architects. How a highly productive collaboration among a trio of creative stuttgart-based architects and the client turned an empty lot in Esslingen into a family home for ages.Save this picture!© Patricia ParinejadRecommended ProductsWindowsKalwall®Facades – Window ReplacementsDoorsSaliceSliding Door System – Slider S20WoodBruagBalcony BalustradesWoodAccoyaAccoya® Cladding, Siding & Facades“ We want to raise a family here. The kids should be able to play and the house should be open for guests..”This was the main request of the client in mutual agreement with the architects. If someone starts to realizing a life-long dream still keeping the connection to the loved ones as well as to the daily life the outcome will be fantastic.Save this picture!© Johannes VogtSave this picture!Ground floor planSave this picture!© Johannes VogtOver the period of four years architects and clients met for creative sessions, exchanging ideas as they converged on a detail or spatial sequence of the steep hillside location. And like those great conversations, the resulting design acquired its own flow, full of colorful narrative, spirited counterpoint, and anecdote. Now outdoor rooms echo luminous indoor ones and the architecture strikes a gentle and clean balance, shifting from the exposed to the very intimate.Save this picture!First floor planSave this picture!© Patricia ParinejadSave this picture!SectionFloor-to-ceiling windows transform the entry hall with the gigantic sculptural staircase and a connecting bridge between the bedrooms into a luminous, glass-walled connector, introducing glimpses of color and a visual link between indoor and outdoor spaces.Save this picture!© Patricia Parinejad“ For every indoor space, I wanted to create an outdoor counterpart,”says Fuchs and altered a square half covered patio into a lush outdoor bbq hangout with access to the surrounding land and a pretty maple tree growing in the middle. A fluid living-dining-kitchen area gives way to a glass doorway between the kitchen and patio that seems as if it’s always been there. Spacious and bright, modern and luxurious the results are remarkably laid-back with family and friends that brings it all to life.Save this picture!© Patricia ParinejadProject gallerySee allShow lessThe Maersk Tower / C.F. Møller ArchitectsSelected ProjectsMother’s Home Ljubljana / Jereb in Budja arhitektiSelected Projects Share CopyHouses, Houses Interiors•Esslingen, Germany “COPY” House FMB / Fuchs Wacker Architektenlast_img read more

Continue reading